Medicina Muncii

Medicina Muncii

Serviciile medicale de Medicina Muncii au ca scop primordial supravegherea activa a starii de sanatate a angajatilor, printr-un partener specializat si autorizat, prin indeplinirea atributiilor structurilor medicale de Medicina Muncii precum si indeplinirea tuturor obligatiilor legale ale angajatorului  a caror realizare este posibila cu participarea si consilierea medicului de Medicina Muncii.

Serviciile medicale solicitate vor asigura realizarea unitara si completa a urmatoarelor pachete de servicii, conform prevederilor HG 355/2007.

Consilierea de specialitate în domeniul Medicinei Muncii privind evaluarea factorilor de risc implicaţi în îmbolnăvirile profesionale

Consiliere de către medicul de Medicina Muncii pentru investigaţiile necesare, conform HG 355/2007 privind efectuarea examenului medical la adaptare, controlului medical periodic, examenului medical la angajare şi examenului medical la reluarea muncii

Efectuarea investigaţiilor şi consultaţiilor de specialitate necesare conform HG 355/2007 şi consilierea fişelor de risc la recomandarea medicului de Medicina Muncii.

Monitorizarea stării de sănătate a angajatului prin:

–Examen medical la adaptare

–Control medical periodic

–Examen medical la reluarea activităţii

–Efectuarea consultaţiilor de specialitate conform consilierii medicului de Medicina Muncii:

–Examen clinic de medicină generală

–Examen oftalmologic

–ORL

–Examen neurologic

–Examen psihologic

•Efectuarea investigaţiilor de laborator conform consilierii medicului de Medicina Muncii

•Efectuarea analizelor de biotoxicologie conform consilierii medicului de Medicina Muncii

•Efectuarea explorărilor funcţionale (EKG, audiometrie, spirometrie) conform consilierii medicului de Medicina Muncii.

•Efectuarea investigaţiilor imagistice (RPA- radiografie pulmonară anterioară) conform consilierii medicului de Medicina Muncii.

Analiza dosarului medical şi eliberarea avizului de aptitudine în muncă de către medicul de Medicina Muncii

Deplasarea echipei medicale la sediul beneficiarului cu aparatura medicală portabilă pentru minim 20 de angajaţi în condiţiile asigurării de către beneficiar a normelor igienico-sanitare minim necesare desfăşurării actului medical de calitate.

•Arhivare dosare medicale.